Георги Стоянов

Георги Стоянов

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Георги Стоянов е магистър по икономика с дългогодишен професионален стаж и специалист по създаване, развитие и управление на екипи – с богат практически и мениджърски опит.

Дипломиран треньор и водещ на обучения, Георги Стоянов разработва, организира и провежда тренинги и семинари за деца и възрастни основно на теми, свързани с преносимите личностни умения, креативни техники на обучение и възпитание. Докторант по педагогика към СУ „Св. Климент Охридски“.

Полето на научен интерес на Георги Стоянов е медиацията в училище. Сертифициран и практикуващ медиатор, обучител на медиатори. Основател и председател на сдружение „Академия за училищна медиация“.

В последните години разработи и провежда работно ателие за личностно развитие на настоящи и бивши тийнейджъри „Квадратите на живота“ с основни акценти – целеполагане, приоритизиране, отстояване на лични позиции и интереси, емоционална и социална интелигентност.

 

Да чуеш шепота или да чакаш тухлата … или за обратната връзка от живота

Нека си представим, че сме водачи на автомобила, който символизира живота ни? Как преминавате през него? Прекалено бързо ли управлявате „превозното средство“?! Всъщност, вие сами ли управлявате живота си … или просто сте се включили в трафика, попаднали сте в задръстване или сте се оставили течението да ви носи.

Ако се движите с прекалено висока скорост, дали успявате да видите какво се случва наоколо?! Всъщност, сами ли сте в колата… дали случайно нямате спътници в живота си, който са неотлъчно и безпрекословно до вас – а вие сте ги приели просто за даденост и почти не им обръщате внимание?!

А знаете ли къде отивате с автомобила на живота си?! Ясна ли ви е целта?! Ако отговорът е „не“ – спрете веднага! Отбийте от пътя за малко… със сигурност ще се наваксате след това. 😉

Управлявате ли интуитивно автомобила си или се замисляте от време на време за начина на употреба?! Зареждате ли превозното си средство с подходящо гориво?! … грижите ли се за детайлите от живота си, преди да тръгнете на път… Всъщност, отделяте ли време и обръщате ли внимание на себе си?!

Ежедневно в нашето пътуване срещаме (а някои дори виждат) пътните знаци… които получаваме като обратна връзка от живота за нашите мисли и/или действия. В тази презентация ще си говорим …

  • За знаците… или как да разпознаем какво иска да ни каже съдбата?!;
  • За практическите основания да чуем шепота;
  • За предизвикателствата пред разчитането на обратната връзка;
  • За тухлата… или колко време ще ни чака животът да вземем решение?!

Бог шепне на душата ти и говори на сърцето ти. Ако нямаш време да го чуеш, понякога хвърля и тухла по теб. Изборът е твой: да чуеш шепота или да чакаш тухлата.

 

Share