Магдалена Пашова

Магдалена Пашова

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Магдалена Пашова е нутриционист от канадското Holistic Nutrition School. Впоследствие завършва сертификационен курс по вибрационна медицина (цветотерапия) към академията Australian Bush Flower Essences. Автор е на книгата „По-здрави бебета. Всичко за храненето от 0 до 2 години“, пише за списанията GoBio, Жената днес и поддържа собствен сайт www.naturelita.com. Прави индивидуални консултации за хора, които искат да подобрят начина си на хранене и здравето си, организира он-лайн семинари и ритрийти на различни теми, свързани със здравословния начин на живот и хранене.

 

Дзен хранене или как храненето да носи здраве и наслада

Никога преди в човешката история не сме имали толкова информация затова как да се храним здравословно. И никога преди в човешката история не сме се хранили толкова нездравословно!

На тази лекция ще потърсим отговорите на въпросите:

  • Защо често пъти знаем как е добре да се храним и въпреки това избираме неподходящи храни?
  • Как различни фактори (информация, реклама, навици, емоции, убеждения, ограничаващи схващания) влияят върху избора ни на храна ?
  • Как да се освободим от влиянието на тези фактори и да започнем да практикуваме дзен хранене?
  • Какво е дзен хранене – вслушване в гласа на собственото тяло; различаване на физическия от емоционалния глад; избор на храна, която носи насита на клетките и наслада на сетивата; превръщане на храненето в ежедневен гурме ритуал; пребиваване в пространството на благодарността тук и сега
  • Как да постигнем всичко това?

 

Share