Румен Янкулов

Румен Янкулов

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Завършва клинична и консултативна психология към Софийския университет и от 15 години работи с индивидуална и групова психотерапия и консултиране. Основният му интерес са нетрадиционните методи за личностно израстване, там където терапията се среща с медитацията. Водил е групи в България, Швеция, Словения, Турция, Египет.

Понастоящем включва в своята работа активни Ошо-медитации, Гещалт техники, Работа с травми, дихателни и биоенергетични упражнения, методи на “обратна връзка” и най-вече сърцето и интуицията си. От 2006г. редовно води групи по Семейни Констелации в София и други градове в България. Има индивидуална практика в София.

 

Законите на семейната система – Закони на Любовта

Неизмислени от никого, преоткрити от немския психолог и психотерапевт Берт Хелингер, принципите на функциониране на семейната система са древни като самото човечество, толкова прости в своята същност и толкова мощни в своето проявление. Наричаме ги също Закони на Душата ни, или Закони на Любовта. Тяхното проявление, на пръв поглед , често изглежда непонятно, парадоксално, плашещо, извикващо силни и противоречиви емоции,   провокиращо установените модели и вярвания за това, „как стоят нещата”. При все това, вглеждането в тези закони с очите на сърцето, отваря врати към забравени измерения на силата, достойнството, радостта и покоя.

В тази лекция ще разгледаме действието на законите на принадлежността, на реда и на баланса в нашата семейна система, как те управляват динамиката й, какво се случва, когато биват нарушени, каква е цената за това и какви са стъпките към възстановяване на Първичния ред в системата.

За контакт: rumen@familyconstellations.bg

 

Share