Фондация „Вземи ме вкъщи“

Фондация "Вземи ме вкъщи"

Фондация „Вземи ме вкъщи“

Всяка година хиляди домашни любимци остават без дом, защото техните стопани ги изоставят или изхвърлят на улицата нежеланото им потомство.

Благотворителната инициатива „Вземи ме вкъщи“ стартира през 2010 г. като съвместно начинание на приятели и съмишленици, обединени от желанието да помогнат на бездомните животни.

„Вземи ме вкъщи“ има за цел да промени нагласите към животните на улицата, да ги извади от анонимност и да им даде шанс да намерят добър и сигурен дом.

Фондация „Вземи ме вкъщи“ е доброволческа неправителствена организация на съмишленици, които оказват безвъзмездна помощ – всеки прави това, което умее най-добре, за каузата на безпризорните кучета и котки.

Най-важният проект на „Вземи ме вкъщи“ е осиновителската кампания, която помага в намирането на грижовни стопани за бездомни животни.Кученце Вземи ме вкъщи

Уебсайтът www.VzemiMe.org и Facebook страницата на инициативата са местата, където кандидат-осиновители могат да намерят актуални обяви на животните, търсещи дом, снимки и подробна информация за характера, навиците и актуалното им здравословно състояние. Бърза и удобна анкета за желаещите да приютят нов любимец е на разположение на сайта на „Вземи ме вкъщи“.

Друга инициатива на фондацията е „Добро куче!“ – безплатни консултации на професионален етолог по въпросите на поведението, възпитанието и обучението на домашни кучета.

„Любимец по Поръчка“ има за цел да помогне в търсенето на най-подходящия домашен любимец сред многото обяви за спасени кучета и котки.

Доброволческата база данни на кандидатите да помагат в работата на организацията и благотворителният проект „Пощенска порода“, набиращ дарения за профилактични изследвания на животните, търсещи дом, са сред актуалните инициативи на „Вземи ме вкъщи“.

Share