Галина Спасова

GalinaГалина е преподавател по английски език от 11 години. Преди 5 години тя успява най-сетне да срещне създателя на метода Сугестопедия, проф. д-р Георги Лозанов и да се обучи.

За себе си тя не обича да говори много, но успява да претвори същността си в работата си, където „защитена” е не само тя, но и всички участници в обучението.

Сугестопедията за нея е начин на живот, философия на съществуването, радост, песен, детство и висша форма на общуване. Вярва, че дори и най-простите неща, вършени съзнателно и с любов могат да бъдат вълшебни.

Галина Спасова създава първия център по Класическа Сугестопедия в София, като в него е обучила вече над 400 ученици.

 

„Душата ти да пазя със обичане“

За лечебната сила на Сугестопедията

„И тогава попадаш от сцена на Сугестопедията и не може да не се излекуваш…” д-р Лозанов (2012)

През ноември 1970 година осем души водещи български лекари, директори на клиники изследват здравната страна на Сугестопедията и дават заключение, че това е нов психотерапевтичен метод.

Защо? Как един учебен метод може да лекува неврози? Как променя мирогледа на участниците в процеса? Кои са основните закономерности, чрез които го постига?

Днес, 44 години по-късно ще преминем през преживяването на едно сугестопедично общуване, за да усетим лекотата на възприемането на голямо количество информация по един фин и любвеобилен начин, което лекува душата ни.

Share