Димитър Жечев – Димо

ДимоВ работата си Димо набляга на преживяването на потиснати емоции, което води до вътрешна свобода и покой. За целта използва няколко метода – Работа с представители – Семейни констелации, работа с тяло – Ошо Ребалансинг, Тантра, Транзесенс, Дзен консултиране, работа с вътрешното дете. Общото за тях е голямата дълбочина на работа, където са корените на страданието, медитативния подход, вдъхновен от индийския мистик Ошо и приемащата среда. Работи като терапевт от 2007 година.

 

www.dimo.bg

 

Приключване на незавършени връзки

След като се нахрани човек, нормално измива чинията си, за да е готова за следващото хранене. Има случаи в които това не се случва, защото човек е уморен или зает с нещо друго. Тогава остатъците храна в нея може да започнат да се развалят или пък да хванат коричка. Такава чиния се мие по-трудно и никой не би си сложил храна в нея. Защото знае, че колкото и вкусно да е сготвена новата храна, сложена в мръсна чиния, ще загуби качествата си.

С чиниите е ясно. А как е с интимните връзките?… На теория е същото, а на практика – точно обратното в огромната част от случаите.

Колко пъти човек започва нова връзка на чисто? Прави ли нещо за да изчисти старата или няма нужда от такова нещо? Вярно ли е, че щом хората са се разделили, значи връзката е приключила и нещата са на чисто? Това е все едно да кажа, че щом чинията е преместена в мивката, тя вече е чиста.

За някои връзки или аспекти от тях е лесно да се провери дали са завършени. За други е по-трудно или е необходима помощ отвън. Ето няколко ясни показателя, че една връзка не е приключила:

– вървя си по улицата и изведнъж виждам в гръб човек, който има същият цвят дреха, като бившия партньор. Усещам как ток преминава през мен или забавям темпото и се чудя как да се разминем, без да се срещнем;

– не мога да започна нова връзка повече от няколко месеца.

 Последиците от една незавършена връзка може да се разделят в две групи. Едната е, че новите връзки се „овкусяват“ от незавършените, точно както, ако човек си сложи ядене в мръсна чиня, то ще има привкус на старото. А в по-тежките случаи – на развалено, отвращаващо. Втората група е, че всяка незавършена връзка намалява капацитета за нови, защото чинията не е празна. Когато има с години трупани остатъци в нея, свободно място за нещо свежо, ново, питателно намалява или дори се изчерпва.

По време на фестивала първо ще проверим за няколко връзки дали са завършени. И после за една връзка ще се вгледаме по-дълбоко, какво е необходимо да се завърши и как това може да стане. Това ще направим по един практически начин, през преживяването, като използваме представители. Това няма да бъде лекция.

Share