Мартин Иванов

 

Мартин Иванов

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и „Звуци от тишината“

Алхимия на връзката „сърце – мозък”

 Сълзите се появяват, когато мозъкът мисли и се изпотява и потта излиза през очите.“ – Дете на 11 г.

Случвало ли ви е се да се чувствате загубени, объркани и „далеч от дома”? Тъжно ви е, чувствате празнина, но нямате обяснение на какво се дължи това състояние. Питали ли сте се защо хиперактивната дейност на мозъка ни води към безкрайни лабиринти от мисли, докато в същото време игнорираме импулсите и сигналите, които ни подава източникът на истинската ни природа, живот, чистота и любов? Каква е причината сърцето все по-рядко участва в нашия мисловен процес, в спонтанните действия и вземането на решения?

Отговорите на тези въпроси, както и много други интересни факти можете да научите от емоционалната лична история и вдъхновяващо изследване на Мартин Иванов.

Още в лекцията  „Алхимия на връзката „сърце-мозък”:

 • Алхимия на ритъма и нейното приложение в системата „сърце – мозък”.
 • Кой е нашият „истински дом” и какво ни кара да бъдем далеч от него?
 • Емоционален и когнитивен мозък;
 • „Еволюцията” на когнитивния мозък и отдалечаването от истинската ни природа.
 • Мисли ли сърцето?
 • Кой е „парламентьорът” между сърцето и мозъка?
 • Връзката „мозък – сърце” и необходимия баланс.
 • Биофийдбек и как да познаем дали сърцето е разстроено, или функционира нормално?
 • Кохерентен и хаотичен сърдечен ритъм и тяхната връзка с природата.
 • Ендорфини и емоционален мозък.
 • Как мислите и чувствата могат да постигнат необходимия баланс между „мозък – сърце”? (медитативно упражнение)
 • Как ритъмът влияе положително върху изграждането на този баланс?

Лекцията „Алхимия на връзката „сърце – мозък ” ще бъде продължение (теоретична част) на практическата ритъм лаборатория „ Ритъм Алхимия”, която е част от фестивала и започва в 13:30

Share